Emu Oil Emu Olie
NOTE: THIS IS NOT A VEGETABLE OIL. NB: Dit is geen plantaardige olie.
Emu Oil - Dromiceius Novaehol-Landiae. Emu Oil - Dromiceius Novaehol-Landiae. An emu is a flightless, grey-feathered ratite bird of Australia and is closely related to the ostrich. Een EMU is een flightless, grijs-gevederde loopvogels vogel van Australië en is nauw verwant aan de struisvogel.
Emu Oil comes from a thick pad of fat on the back of the bird that was initially provided by nature to protect the animal from the extreme temperatures of its Australian homeland. Emu Olie komt uit een dikke pad van vet op de achterkant van de vogel, dat was aanvankelijk door de natuur voor de bescherming van het dier uit de extreme temperaturen van de Australische vaderland.
Emu Oil is an edible oil which is non-irritating. Emu Olie is een eetbare olie die is niet-irriterend.
The oil is almost odorless but this will vary from batch to batch. De olie is bijna reukloos, maar dit zal variëren van charges. It would be rare to obtain a batch that had a strong or objectionable odor. Het zou zeldzaam voor het verkrijgen van een partij die had een sterk of afstotende geur.
For centuries, the aborigines of Australia have been applying Emu Oil to their wounds with excellent results. Eeuwenlang heeft de aboriginals in Australië zijn de toepassing van Emu Olie op hun wonden met uitstekende resultaten. Today, more and more, it is being added to products worldwide to increase the product’s effectiveness. Vandaag, meer en meer, het wordt toegevoegd aan producten die de hele wereld om het product doeltreffend is. It is found in foods, muscle pain relievers, skin care products, and natural soaps. Het is te vinden in voedingsmiddelen, spierpijn relievers, verzorgings-producten, en de natuurlijke zepen.
Some of the known properties of Emu Oil are: anti-bacterial, anti-inflammatory, skin regenerative, high in oleic acid (oleic acid has better skin-penetrating qualities than vegetable oils), moisturizing, does not clog pores, and penetrates through several layers of skin. Een aantal van de bekende eigenschappen van de EMU Oil zijn: anti-bacteriële, anti-inflammatoire, huid regeneratieve, hoog in oliezuur (oliezuur heeft een betere huid-penetrerende kwaliteiten dan plantaardige oliën), hydraterende, niet verstoppen de poriën, en dringt via verschillende lagen van de huid.
Some of the known uses of Emu Oil are: Assists with the healing of bed sores. Een aantal van de bekende toepassingen van de EMU Oil zijn: assisteert bij de genezing van bed zweren. When Emu Oil is applied to a new cut, scrape, or burn; Emu Oil assists with prevention of scars. Wanneer Emu Olie is toegepast op een nieuwe snijden, krassen of branden; Emu Oil helpt bij de preventie van littekens. Provides sunburn relief. Levert zonnebrand reliëf. Makes a wonderful massage oil for muscle aches and strains. Maakt een heerlijke massage olie voor spierpijn en stammen. Very helpful for arthritis pain and inflammation. Zeer nuttig voor artritis pijn en ontsteking. Provides canker sore relief. Levert canker pijnlijke opluchting. Useful for diaper and heat rash. Handig voor het luier-en warmte-uitslag. Great as a massage on children who have “growing pains” in their extremities. Groot als een massage voor kinderen die hebben "kinderziekten" in hun uiteinden. Assists with prevention of stretch marks; once stretch marks are present, assists with eliminating accompanying dryness and itchiness. Helpt bij het voorkomen van stretch merken; eenmaal stretch merken aanwezig zijn, assisteert bij het wegnemen van de begeleidende droogheid en jeuk. Makes tight skin more supple. Maakt strakke huid meer soepel. Good skin lubricant; also useful in sexual applications. Goede huid smeermiddel; ook nuttige toepassingen op het gebied van seks. Many people use so-called “baby oil” for their babies’ skin care and for their own sexual lubrication. Veel mensen maken gebruik van zogenaamde "baby-olie" voor hun baby's huid-en voor hun eigen seksuele smering. However, usually the main ingredient in “baby oil” is mineral oil which is derived from petroleum . Maar meestal het belangrijkste ingrediënt in de "baby-olie" minerale olie die is afgeleid van aardolie. This is what thousands and thousands of people are using on their babies and on their own private parts. Dat is wat duizenden en duizenden mensen zijn met behulp van hun baby's en op hun eigen prive-delen. Is it any wonder that every day more cancers and unusual diseases are being found in infants, children, and adults? Is het een wonder dat elke dag meer kankers en ongewone ziekten worden gevonden bij zuigelingen, kinderen en volwassenen?
In Soapmaking: This almost odorless Emu Oil has a color ranging from dark ivory to yellow (depending on the batch) and is a wonderful addition in soapmaking. In Soapmaking: Dit vrijwel reukloos Emu Oil heeft een donkere kleur varieert van ivoor tot geel (afhankelijk van de partij) en is een leuke toevoeging in soapmaking. Emu Oil is moisturizing and adds hardness along with good lathering. Emu Olie is hydraterende en voegt hieraan toe, hardheid, samen met goede lathering. Emu Oil, when first applied to the skin, is greasy. Emu Oil, wanneer het eerst toegepast op de huid vettig is. However, within 5-10 minutes one notices that the Emu Oil is slowly being absorbed by the skin leaving a great feeling of overall smoothness on the skin. Echter, binnen 5-10 minuten een aankondiging dat het EMU-Olie is langzaam worden geabsorbeerd door de huid waardoor een groot gevoel van algehele gladheid op de huid. You can use it straight or you can add essential oils of your choice. U kunt gebruik maken van het recht of u kunt toevoegen van essentiële oliën van uw keuze.
A bottle of Emu Oil should be shaken ever so lightly to mix the contents prior to each use. Een fles van de EMU Olie moet worden geschud ooit zo lichtvaardig te meng de inhoud voorafgaand aan elk gebruik.
Store in a cool, dark place, away from direct sun and heat. Bewaren in een koele, donkere plaats, weg van de directe zon en warmte.
Shelf life when properly stored is approximately 1 year. Houdbaarheid wanneer zij op passende wijze bewaard is ongeveer 1 jaar.
Fatty Acid Composition: Oleic 45-50%, Palmitic 22-25%, Stearic 8-10%, Linoleic 6-10%. Vetzuursamenstelling: Oliezuur 45-50%, palmitine-22-25%, 8-10% stearinezuur, Linoleic 6-10%.
Free Fatty Acids less than 6%. Vrije vetzuren minder dan 6%.
Iodine Value 50-80. Jodium Value 50-80.
SAP Value: 175-200. SAP Waarde: 175-200.
Flash point: >140 deg. Vlampunt:> 140 graden. C, >284 deg. C,> 284 graden. F.
INCI: Emu oil. INCI: Emu olie.
| |
Latin Name : Dromiceius Novaehol-Landiae Latijnse naam: Dromiceius Novaehol-Landiae Forms Available : oil Formulieren ter beschikking: olie Aromatherapy & Health Uses : A natural anti-inflammatory. Aromatherapie & Gezondheid Gebruikt: Een natuurlijke anti-inflammatoire. Reduces swelling, stiffness in joints, bruising and muscle pain. Vermindert de zwelling, stijfheid van gewrichten, kneuzingen en spierpijn. Known properties of: anti-bacterial, anti-inflammatory (such as for muscle aches and pains or arthritis pain and inflammation), skin regenerative, high in oleic acid (oleic acid has better skin-penetrating qualities than vegetable oils), moisturizing, does not clog pores, and penetrates through several layers of skin. Bekende eigenschappen van: anti-bacteriële, anti-inflammatoire (zoals voor spierpijn en pijn of artritis pijn en ontsteking), huid regeneratieve, hoog in oliezuur (oliezuur heeft een betere huid-penetrerende kwaliteiten dan plantaardige oliën), hydraterende, doet poriën niet verstoppen, en dringt via de verschillende lagen van de huid. Assists with the healing of bed sores. Helpt bij de genezing van bed zweren. Applied to a new cut, scrape, or burn; assists with prevention of scars. Toegepast op een nieuwe snijden, krassen of branden; helpt bij de preventie van littekens. Provides sunburn relief. Levert zonnebrand reliëf. Provides canker sore relief. Levert canker pijnlijke opluchting. Useful for diaper and heat rash. Handig voor het luier-en warmte-uitslag. Great as a massage on children who have “growing pains” in their extremities. Groot als een massage voor kinderen die hebben "kinderziekten" in hun uiteinden. Assists with prevention of stretch marks; and once stretch marks are present, assists with eliminating accompanying dryness and itchiness. Helpt bij het voorkomen van stretch merken, en een keer rekken merken aanwezig zijn, assisteert bij het wegnemen van de begeleidende droogheid en jeuk. Makes tight skin more supple. Maakt strakke huid meer soepel. Good skin lubricant; also useful in sexual applications. Goede huid smeermiddel; ook nuttige toepassingen op het gebied van seks. [ Purchase Emu Oil Based Products ] [Aankoop Emu olie gebaseerde producten] - -- [ Recipes ] [Recepten] | |























