Turkey Red Oil Turkije rode olie
Also known as sulfated or sulfonated Castor Oil, a/k/a sulfated Ricinus Communis L. Ook bekend als sulfated of sulfonated Castor Oil, a / k / a sulfated Ricinus communis L.
Turkey Red Oil is derived from Castor Oil which has been treated to be fully dispersible in water. Turkije Rode Olie is afgeleid van Castor Oil, die is behandeld om volledig verspreidende in water. Because it is fully dispersible in water and allows other oils to emulsify in water, Turkey Red Oil is commonly used as a base for bath oils. Want het is volledig verspreidende in water en laat andere oliën te emulgeer in water, Turkije Rode Olie wordt gebruikt als basis voor badolie. It is the only oil that will completely disperse in water and not leave an oily ring around the tub. Het is de enige olie die volledig te dispergeren in water en niet laten een vette ring rond het bad. The oil is pressed from the seed of the castor bean and has a distinct, heavy scent and is amber in color. De olie wordt geperst uit het zaad van de ricinus en heeft een uitgesproken, zware geur en is oranje van kleur.
Rich in fatty acids, it is very moisturizing and lubricating to the skin in general. Die rijk zijn aan vetzuren, is het zeer hydraterende en smeermiddelen voor de huid in het algemeen. It acts as a humectant, attracting moisture to the skin. Het fungeert als een vochtvasthoudende stof, het aantrekken van vocht op de huid. Packs with this oil applied with a warm flannel are believed effective for pain relief and to “draw out” cysts, boils, and warts. Packs met deze olie toegepast met een warme flanellen gaat ervan uit dat voor effectieve pijnbestrijding en te "trekken" cysten, kookt, en wratten.
Ayurvedic medicine has long used Castor Oil for lumbago, sciatica, and rheumatism. Ayurvedische geneeskunde al lang gebruikt Castor Oil voor lumbago, ischias en reuma. In the Canary Islands it is used to prevent sore nipples in nursing mothers and is also rubbed onto their scalps to prevent post natal hair loss. In de Canarische Eilanden wordt het gebruikt om te voorkomen dat pijnlijke tepels bij zogende moeders en is ook wrijft op hun scalps te voorkomen dat postnatale haaruitval.
In soapmaking, Castor Oil would appear to require less sodium hydroxide, however more is sometimes required due to the high ricinoleic acid content. In soapmaking, Castor Oil lijkt minder natriumhydroxide, maar meer is soms nodig vanwege de hoge ricinolzuur zuren. It is well known as a superfatting agent and well suited for shampoo bars and skin-care products. Het is algemeen bekend als een superfatting agent en geschikt voor shampoo bars en huid-verzorgingsproducten. Without other oils, it produces a transparent soft soap. Zonder andere oliën, die het produceert een transparant zachte zeep. In combination with other vegetable oils, however, it makes a wonderfully emollient, hard bar of soap. In combinatie met andere plantaardige oliën, maar het maakt een heerlijk emollient, hard stuk zeep.
From folk medicine: Castor Oil fomentations are recommended for ridding the body of hardened mucus in the form of cysts, tumors, and polyps. Van folk medicine: Castor Oil fomentations worden aanbevolen voor ridding het lichaam van gehard slijm in de vorm van cysten, tumoren en poliepen. The Castor Oil is applied by soaking a flannel cloth in the oil and applying it over the liver. De Castor Oil wordt toegepast door het weken een flanellen doek in de olie-en de toepassing daarvan is in de lever. A hot water bottle or electric heating pad is applied on top of the pack and left on the area for 30 to 60 minutes. Een warm water fles of elektrische verwarming pad is toegepast op de top van de verpakking en links op het gebied van 30 tot 60 minuten. This is repeated daily for three days followed by olive oil massages over the same area for three days. Dit wordt dagelijks herhaald gedurende drie dagen, gevolgd door olijfolie massages in dezelfde ruimte voor drie dagen. On the seventh day, it is recommended by some that the patient should rest by fasting on nothing but distilled water. Op de zevende dag is, wordt aanbevolen door sommigen dat de patiënt dient in de door vasten op niets anders dan gedestilleerd water. Depending on the particular case, this procedure should be repeated for between six weeks to six months to properly cleanse the system. Afhankelijk van het geval, wordt deze procedure herhaald moet worden tussen een termijn van zes weken tot zes maanden naar behoren reinigen van het systeem.
Usage: 1 part fragrance oil or essential oil to 3 parts Turkey Red Oil, mix well. Usage: 1 deel geur olie of essentiële oliën tot en met 3 delen Turkije Rode Olie, goed mengen.
Sold by weight. Verkocht per gewicht.
INCI: Sulfated Ricinus communis. INCI: Sulfated Ricinus communis.
NOTE: This oil will separate at low/cold temperatures. LET OP: Deze olie wordt apart op een laag / koude temperaturen.
NOTE: Not for internal use! NB: Niet voor intern gebruik!
| |
Latin Name : Ricinus Communis L Latijnse naam: Ricinus communis L Forms Available : oil Formulieren ter beschikking: olie Aromatherapy & Health Uses : Moisturizing and lubricating to the skin in general. Aromatherapie & Gezondheid Gebruikt: Hidratatie en smeermiddelen voor de huid in het algemeen. A humectant. Een vochtvasthoudende stof. Applied with a warm flannel for effective pain relief or to “draw out” cysts, boils, and warts. Applied met een warme flanellen voor een doeltreffende pijnverlichting of te "trekken" cysten, kookt, en wratten. Ayurvedic medicine used Castor Oil for lumbago, sciatica, and rheumatism. Ayurvedische geneeskunde gebruikt Castor Oil voor lumbago, ischias en reuma. Used to prevent sore nipples in nursing mothers and to prevent post natal hair loss. Gebruikt om te voorkomen dat pijnlijke tepels bij zogende moeders en om te voorkomen dat postnatale haaruitval. Well known as a superfatting agent and well suited for shampoo bars and skin-care products. Bekend als een superfatting agent en geschikt voor shampoo bars en huid-verzorgingsproducten. Without other oils, it produces a transparent soft soap. Zonder andere oliën, die het produceert een transparant zachte zeep. In combination with other vegetable oils, however, it makes a wonderfully emollient, hard bar of soap. In combinatie met andere plantaardige oliën, maar het maakt een heerlijk emollient, hard stuk zeep. From folk medicine: Castor Oil fomentations are recommended for ridding the body of hardened mucus in the form of cysts, tumors, and polyps. Van folk medicine: Castor Oil fomentations worden aanbevolen voor ridding het lichaam van gehard slijm in de vorm van cysten, tumoren en poliepen. [ Purchase Castor Oil Based Products ] [Aankoop ricinusolie gebaseerde producten] - -- [ Recipes ] [Recepten]
| |
























