Safflower Oil Safflower Oil

Safflower Oil (High Oleic) Carthamus tinctorius Flos., Mexico (Synonyms are American saffron, false saffron, bastard saffron, and dyers’ saffron). Safflower Olje (High Oleic) Carthamus tinctorius Flos., Mexico (Synonymer er amerikansk saffron, false saffron, uekte saffron, og dyers "saffron).

Safflower oil is an unsaturated oil which is pale to rusty yellow in color with a makeup similar to that of sunflower oil. Safflower olje er en umettet olje som er blek til rustne gul i fargen med en makeup som ligner det du kan av Sunflower olje.

The oil is cold pressed from the seeds. Oljen er kaldt presses fra frøene. The odor is bland. Den odor er blid.

The natural pigments safflomin and carthamine (or vegetable red) have a long history in dyeing and in the manufacture of paints and cosmetics. Den naturlige pigmenter safflomin og carthamine (eller vegetabilsk rød) har en lang historie i farging og i produksjon av maling og kosmetikk. It is used today in the making of rouge and other make-up in Algeria. Det brukes i dag til å lage Rouge og annen sminke i Algerie.

The leaves and seeds are capable of making milk curdle, thanks to a special enzyme. Bladene og frøene er i stand til å lage melk curdle, takket være et spesielt enzym.

The oil has been used as a lamp oil. Oljen har vært brukt som en lampe olje.

Use of safflower oil aids prevention of chronic degenerative diseases such as arteriosclerosis, arthritis, and coronary thrombosis. Bruk av safflower olje hjelpemidler forebygging av kronisk degenerative sykdommer som arteriosclerosis, leddgikt, og coronary tromboser. It prevents cholesterol from hardening and normalizes its metabolism. Det forhindrer Kolesterol fra herding og normalizes sin metabolisme. Both the seeds and the oil are beneficial to diabetics or those suffering form angina and circulatory problems. Både frø og olje er gunstig for diabetics eller de som lider form angina og sirkulasjons-problemer. The oil is also helpful in cases of bronchial asthma and nephrosis. Oljen er også nyttig i tilfeller av bronchial astma og nephrosis. Safflower is reputed to have diuretic properties and safflower tea promotes sweating. Safflower er kjent for å ha vanndrivende egenskaper og safflower te fremmer svett. For external use, it is recommended for eczema and rough skin. For utvortes bruk, er det anbefalt for eczema og ujevn hud.

High oleic safflower oil is used for its high resistance to oxidation and heat degradation enabling many culinary applications including high temperature frying. Høy oleic safflower olje brukes for høy motstand mot oksidering og varme fornedrelse muliggjør mange kulinariske programmer inkludert høy temperatur Steking. It is useful as a food supplement as it is a rich source of essential fatty acids. Det er nyttig som et supplement til mat siden det er en rik kilde til essensielle fettsyrer. When an unsaturated oil is used in cooking, increased temperature gives a greater rate of degradation by oxidation. Når en umettet olje brukes i matlaging, økt temperatur gir økt rente av nedbrytning av oksidering. This means that the oil is fine for salad dressings, as there is no heat involved. Det betyr at olje er greit for salad dressings, så det er ingen varme involvert. However, when used for frying, the resulting high level of oxidation can make both the oil and fumes toxic. Men når den brukes for Steking dette resulterer høyt nivå av oksidering kan gjøre både olje-og giftig røyk. Safflower oil (high oleic) has a high smoke point, is more resistant to high temperatures and is safe to use in cooking and frying. Safflower olje (høy oleic) har en høy røyk punkt, er mer motstandsdyktig mot høye temperaturer og er sikre å bruke i matlaging og Steking.



Latin Name : Carthamus Tinctorius Flos. Latinsk navn: Carthamus Tinctorius Flos.

Alternative Name : American Saffron, False Saffron, Bastard Saffron, Dyers’ Saffron Alternative Name: Amerikansk Saffron, False Saffron, Bastard Saffron, Dyers' Saffron

Forms Available : oil Skjemaer Ledige olje

Aromatherapy & Health Uses : Use of safflower oil aids prevention of chronic degenerative diseases such as arteriosclerosis, arthritis, and coronary thrombosis. Aromaterapi & Helse Bruker: Bruk av safflower olje hjelpemidler forebygging av kronisk degenerative sykdommer som arteriosclerosis, leddgikt, og coronary tromboser. It prevents cholesterol from hardening and normalizes its metabolism. Det forhindrer Kolesterol fra herding og normalizes sin metabolisme. Both the seeds and the oil are beneficial to diabetics or those suffering form angina and circulatory problems. Både frø og olje er gunstig for diabetics eller de som lider form angina og sirkulasjons-problemer. The oil is also helpful in cases of bronchial asthma and nephrosis. Oljen er også nyttig i tilfeller av bronchial astma og nephrosis. Safflower is reputed to have diuretic properties and safflower tea promotes sweating. Safflower er kjent for å ha vanndrivende egenskaper og safflower te fremmer svett. For external use, it is recommended for eczema and rough skin. For utvortes bruk, er det anbefalt for eczema og ujevn hud.


[ Purchase Safflower Oil Based Products ] [Kjøpsbetingelser Safflower olje-baserte produkter]
- --
[ Recipes ] [Oppskrifter]




Posted in Safflower on Aug 4th, 2007, 12:25 pm by michael Postet i Safflower Aug 4de, 2007 12:25 pm av Michael

No comments yet. Ingen kommentarer ennå. Be the first. Vær den første.

Leave a reply Forlate et svar

Close Lukke
E-mail It E-post Det