Wheat Germ Oil (Triticum Vulgare) is a thick, sticky, viscous liquid that is orange/yellow in color. Wheat Germ Oil (Triticum vulgare) jest gęsty, lepki, lepki płyn, który jest pomarańczowy / w kolorze żółtym. The color may vary from batch to batch. Kolor może się różnić w zależności od partii do partii. It is very rich in vitamins A, D, and E which is a natural antioxidant. To jest bardzo bogaty w witaminy A, D i E, która jest naturalnym przeciwutleniaczem. Wheat Germ Oil is an unrefined oil and as such, some find […] Wheat Germ Oil jest olejem nierafinowaną i jako takie, niektóre znaleźć […] Read the full article... Przeczytaj pełny artykuł ... Safflower Oil (High Oleic) Carthamus tinctorius Flos., Mexico (Synonyms are American saffron, false saffron, bastard saffron, and dyers’ saffron). Krokosz barwierski (High oleinowy) Carthamus tinctorius Flos., Meksyk (Synonimy są amerykańskie szafran, szafran fałszywe, bastard szafran, dyers "szafran). Safflower oil is an unsaturated oil which is pale to rusty yellow in color with a makeup similar to that of sunflower oil. Krokosz barwierski jest nienasycony z oliwek, która jest blado żółty do rusty w kolorze w skład podobny do oleju słonecznikowego. The oil is cold pressed from the seeds. Olej jest tłoczone na zimno z nasion. The odor is bland. W odor jest mypleaseyou. The natural […] W naturalnych […] Read the full article... Przeczytaj pełny artykuł ... Rice Bran Oil (INCI: Oryza Sativa). Rice Bran Oil (INCI: Oryza sativa). Rice Bran Oil is rich in vitamin E complex, tocopherols and tocotrienols, a unique antioxidant known as gamma oryzanol, high quantities of phytosterols, polyphenols, and squalene. Rice Bran Oil jest bogaty w witaminę E skomplikowane, tokoferole i tocotrienols, unikalny znany jako przeciwutleniacz gamma oryzanol, duże ilości fitosteroli, polifenole, Skwalen. Rice Bran Oil has a very good shelf life compared to other vegetable oils because of it’s antioxidants. Rice Bran Oil ma bardzo dobrą trwałość w porównaniu do innych olejów roślinnych ze względu na jego przeciwutleniaczy. Due to […] Ze względu na […] Read the full article... Przeczytaj pełny artykuł ... Palm Oil contains an equal proportion of unsaturated acids, containing about 40% oleic acids (monounsaturated), 44% palmitic acids and oleic acids, which are also the major fatty acids produced by the body. Oleju palmowego zawiera równej proporcji nienasyconych kwasów, zawierające około 40% kwasu oleinowego (jednonienasycone), 44% kwasy palmitynowy i oleinowy kwasy, które są również głównym kwasy tłuszczowe produkowane przez organizm. A natural source of Vitamin E, the tocopherols and tocotrienols, Palm Oil is also a very rich source of beta-carotene which is […] Naturalnym źródłem witaminy E, tokoferole i tocotrienols, oleju palmowego jest również bardzo bogatym źródłem beta-karotenu, który jest […] Read the full article... Przeczytaj pełny artykuł ... Extra Virgin Olive Oil, Olea Europaea, is extracted from olives by mechanical or other methods, typically utilizing pressure, which do not modify the basic properties of the olive. Ekstra oliwa z oliwek pierwszego tłoczenia, oliwka europejska, pochodzących z oliwek za pomocą środków mechanicznych lub innych metod, zwykle z wykorzystaniem ciśnienia, które nie zmieniają podstawowych właściwości oliwek. The result is a completely natural product which maintains the taste plus chemical and biological characteristics of the olive. Wynikiem jest całkowicie naturalny produkt, który twierdzi, smak oraz chemicznych i biologicznych właściwości oliwek. Once the oil has been extracted […] Gdy została wydobyta z oliwek […] Read the full article... Przeczytaj pełny artykuł ... Foraha, a/k/a tamanu, kamanu and Alexandrian laurel, Madagascar. Foraha, / k / a tamanu, kamanu i Alexandrian Laurel, Madagaskar. Calophyllum inophyllum, organic. Calophyllum inophyllum, ekologicznej. typically sold by weight. zazwyczaj sprzedawane według masy. This beautiful opalescent cold pressed green, slightly waxy oil is rich and thick, with a delicate nutty or spicy smell. Ten piękny opalizujący tłoczone na zimno zielony, lekko woskowatego olej jest bogaty i grubości, o delikatnym zapachu nutty lub pikantne. Foraha stimulates cell regeneration and is good for fragile or broken capillaries. Foraha pobudza regenerację komórek i jest dobre dla kruche lub złamane kapilar. A traditional medicine […] A tradycyjnej medycyny […] Read the full article... Przeczytaj pełny artykuł ... Evening Primrose Oil (Oenothera Biennis) is a pale yellow oil with a pleasant, light, and nutty taste. Evening Primrose Oil (Oenothera Biennis) jest blado-żółty olej o przyjemnym, światło, smak i nutty. Solvents are not used in its extraction. Rozpuszczalniki nie są wykorzystywane w jego wydobycia. The healing action of Evening Primrose Oil results from its high content of gamma linolenic acid (10% GLA), an essential fatty acid that is vital to cell and […] Uzdrawiająca działania Evening Primrose Oil wynika z jego wysokiej zawartości kwasu gamma-linolenowy (10% GLA), kwasów tłuszczowych, że zasadnicze znaczenie ma zasadnicze znaczenie dla komórek i […] Read the full article... Przeczytaj pełny artykuł ... NOTE: THIS IS NOT A VEGETABLE OIL. UWAGA: To nie jest olej roślinny. Emu Oil - Dromiceius Novaehol-Landiae. Emu Oil - Dromiceius Novaehol-Landiae. An emu is a flightless, grey-feathered ratite bird of Australia and is closely related to the ostrich. W emu jest flightless, szaro-ptactwa bezgrzebieniowego ptaka Australia i jest ściśle związane ze strusia. Emu Oil comes from a thick pad of fat on the back of the bird that was initially provided by nature to protect the […] Emu Oil pochodzi z płytką grubości tłuszczu na powrót do ptaka, który był początkowo przewidziane przez naturę w celu ochrony […] Read the full article... Przeczytaj pełny artykuł ... This is how Coconut Oil really and truly smells! To jest jak olej kokosowy i naprawdę prawdziwie zapachów! When you take a whiff of this virgin, pure oil you will be mentally transported to a Caribbean or a South Pacific island. Po podjęcia tego pierwszego tłoczenia whiff, czysty olej będzie psychicznie transportowane do lub Karaiby wyspy Południowego Pacyfiku. Virgin Coconut Oil is processed by technology developed in Japan using a centrifuge and gravity. Virgin olej kokosowy jest przetwarzany przez technologie opracowane w Japonia użyciu wirówki i powagi. The coconut is harvested and […] W kokosa jest zbierany i […] Read the full article... Przeczytaj pełny artykuł ... Coconut Oil - Cocos Nucifera - is obtained from copra, the dried “meat” of coconut. Olej kokosowy - Cocos nucifera - jest uzyskiwany z kopra, suszone "mięso" Kokos. Distillers separate the copra from the hull of the coconut. Destylatorzy oddzielenia kopra z kadłuba z kokosa. It is dried, crushed, and then pressed to remove the oil. Jest suszony, kruszone, a następnie prasowane w celu usunięcia ropy. This coconut becomes liquid at 76 degrees. To kokosowe staje się cieczy w 76 stopniach. When cold it becomes solid or semi-solid. Kiedy staje się zimne stałych lub pół-stałych. Coconut […] Coconut […] Read the full article... Przeczytaj pełny artykuł ... Next Page » Następna strona » |