Evening Primrose Oil Evening Primrose Oil

Evening Primrose Oil (Oenothera Biennis) is a pale yellow oil with a pleasant, light, and nutty taste. Evening Primrose Oil (Oenothera Biennis) jest blado-żółty olej o przyjemnym, światło, smak i nutty. Solvents are not used in its extraction. Rozpuszczalniki nie są wykorzystywane w jego wydobycia. The healing action of Evening Primrose Oil results from its high content of gamma linolenic acid (10% GLA), an essential fatty acid that is vital to cell and body functions but is not produced by the body itself. Uzdrawiająca działania Evening Primrose Oil wynika z jego wysokiej zawartości kwasu gamma-linolenowy (10% GLA), kwasów tłuszczowych, że zasadnicze znaczenie ma zasadnicze znaczenie dla komórek i funkcje ciała, ale nie jest produkowany przez organizm. The odor is light, typical of Evening Primrose Oil. W odor jest światło, typowe Evening Primrose Oil. The color may vary based on growing conditions and batch. Kolor może się różnić w oparciu o warunki uprawy i partii.

Extremely helpful in treating menstrual and pre-menstrual problems, eczema and psoriasis, dry skin, allergic skin problems. Niezwykle pomocny w leczeniu miesiączkowego i pre-menstrual problemów, łuszczyca i egzema, suchość skóry, alergiczne skóry problemów.

Add up to 10% of the carrier oil for massage and to any creams and lotions. Dodaj do 10% przewoźnik olej do masażu i wszelkie płyny i kremy.

It goes rancid quickly and should be stored in a cool place or refrigerated. Chodzi zjełczały szybko i powinny być przechowywane w chłodnym miejscu lub lodówce.

In soapmaking, a little goes a long way; add 1-2/3 tablespoons per 5 lbs. W soapmaking, trochę się długą drogę; dodać 1-2/3 tablespoons za 5 funtów. of soap just before adding the essential oils. mydła tuż przed dodając olejki eteryczne.

In lotions/creams use 2%-5%. W płynach / kremy wykorzystania 2% -5%.

SAP value: 191.0. SAP wartości: 191,0.

INCI: Oenothera Biennis INCI: Oenothera Biennis


Latin Name : Oenothera Biennis Łacina Nazwa: Oenothera Biennis

Forms Available : oil Formularze dostępne: olej

Aromatherapy & Health Uses : Extremely helpful in treating menstrual and pre-menstrual problems, eczema and psoriasis, and allergic skin problems. Aromaterapia Zdrowie i zastosowań: Niezwykle pomocny w leczeniu miesiączkowego i pre-menstrual problemów, egzemy i łuszczycy, a problemy alergiczne skóry. Add up to 10% of the carrier oil for massage and to any creams and lotions. Dodaj do 10% przewoźnik olej do masażu i wszelkie płyny i kremy.


[ Purchase Evening Primrose Based Products ] [Zakup Evening Primrose produktów]
- --
[ Recipes ] [Recepty]

Posted in Evening Primrose on Aug 3rd, 2007, 9:15 pm by michael Przesłany w Evening Primrose dniu 3 sierpnia 2007, 9:15 pm Michael

No comments yet. Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Be the first. Bądź pierwszy.

Leave a reply Zostaw odpowiedź

Close Blisko
E-mail It E-mail It