Wheat Germ Oil Wheat Germ Oil

Wheat Germ Oil (Triticum Vulgare) is a thick, sticky, viscous liquid that is orange/yellow in color. Wheat Germ Oil (Triticum vulgare) jest gęsty, lepki, lepki płyn, który jest pomarańczowy / w kolorze żółtym. The color may vary from batch to batch. Kolor może się różnić w zależności od partii do partii.

It is very rich in vitamins A, D, and E which is a natural antioxidant. To jest bardzo bogaty w witaminy A, D i E, która jest naturalnym przeciwutleniaczem.

Wheat Germ Oil is an unrefined oil and as such, some find that it has an intense odor of grain or wheat. Wheat Germ Oil jest olejem nierafinowaną i jako takie, znaleźć pewne, że intensywny odor lub ziarna pszenicy. Therefore, if used alone, the odor is easily detected. Dlatego, jeżeli są stosowane samodzielnie, odor jest łatwo wykryte. However, if mixed with other oils, including essential oils, the odor can be masked. Jednak, gdy zmieszane z innymi olejami, w tym olejki eteryczne, odor mogą być zamaskowane.

Wheat Germ Oil can be used to nourish dry or cracked skin and to soothe skin problems such as eczema and psoriasis. Wheat Germ Oil może być stosowany do odżywiają skórę suchą lub pęknięte i łagodzić problemy skórne, takie jak wyprysk, łuszczyca. Wheat Germ Oil also helps to prevent and reduce scarring and stretch marks. Wheat Germ Oil pomaga również w celu zapobiegania i zmniejszenia bliznowacenie i wycinki znaków. Mature skin, in particular, will benefit from Wheat Germ Oil. Starsza skóry, w szczególności, będą mogli skorzystać z Wheat Germ Oil. It is also known to be beneficial for tired muscles and for making a good base for an after sport massage product. Jest znany również być korzystne dla zmęczonych mięśni i dokonywania dobre podstawy do sportu po masażu produktu.

Some people use it as a preservative in vegetable oils, soaps and toiletries while others disagree as to Wheat Germ Oil’s preservative powers. Niektórzy ludzie go używać jako środek konserwujący w olejów roślinnych, i mydła toaletowe, podczas gdy inni nie zgadzają się co do Wheat Germ Oil, konserwujący uprawnień.

People allergic to wheat flour may have reactions to Wheat Germ Oil. Ludzie alergiczne do mąki pszennej może być reakcja na Wheat Germ Oil.

Refrigeration is recommended. Chłodnictwo jest zalecane.

SAP value: 185.0. SAP wartości: 185,0.

Shelf life: 6-8 months. Okres trwałości: 6-8 miesięcy.

Do not heat. Nie ciepła.




Latin Name : triticum spp. Łacina Nazwa: Triticum spp..

Forms Available : oil Formularze dostępne: olej

Aromatherapy & Health Uses : Very rich in vitamin E, a natural antioxidant, Wheat Germ Oil has a multitude of health benefits for both topical use and internal use. Aromaterapia Zdrowie i zastosowań: Bardzo bogaty w witaminę E, naturalny przeciwutleniacz, Wheat Germ Oil ma wiele korzyści dla zdrowia, jak i stosowania miejscowego użytku wewnętrznego. Some people use Wheat Germ Oil as a preservative in vegetable oils, soaps, and toiletries, while others disagree as to Wheat Germ Oil’s preservative powers. Niektórzy ludzie Wheat Germ Oil używać jako środek konserwujący w oleje roślinne, mydła, kosmetyki, podczas gdy inni nie zgadzają się co do Wheat Germ Oil, konserwujący uprawnień. People allergic to wheat flour may have reactions to Wheat Germ Oil. Ludzie alergiczne do mąki pszennej może być reakcja na Wheat Germ Oil. Wheat germ oil can be used to nourish dry or cracked skin and soothes skin problems such as eczema and psoriasis. Pszenica kiełków olej może być stosowany do suchej lub pęknięte odżywiają skórę i łagodzi problemy skórne, takie jak wyprysk, łuszczyca. Wheat Germ Oil also helps to prevent and reduce scarring and stretch marks. Wheat Germ Oil pomaga również w celu zapobiegania i zmniejszenia bliznowacenie i wycinki znaków. Mature skin, in particular, will benefit from Wheat Germ Oil. Starsza skóry, w szczególności, będą mogli skorzystać z Wheat Germ Oil. Wheat Germ Oil is also known to be beneficial for tired muscles, making a good base for an after sport massage. Wheat Germ Oil jest znany również być korzystne dla zmęczonych mięśni, co dobre podstawy do sportu po masażu.


[ Purchase Wheat Germ Oil Based Products ] [Zakup Wheat Germ Oil produktów]
- --
[ Recipes ] [Recepty]




Posted in Wheat Germ on Aug 4th, 2007, 12:43 pm by michael Posted in Wheat Germ dniu 4 sierpnia 2007, 12:43 pm Michael

No comments yet. Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Be the first. Bądź pierwszy.

Leave a reply Zostaw odpowiedź

Close Blisko
E-mail It E-mail It