Olej rycynowy
Ricinus communis L.
Olej rycynowy jest pochodną rącznika fasoli i jest otrzymywany przez zimne ciśnienie. Bogate w kwasy tłuszczowe i bardzo nawilżający, jak również smarowych na skórę w ogóle. Działa jako utrzymująca wilgoć, przyciąganie wilgoci do skóry.
Olej rycynowy opakowań (niezbędnych materiałów i procedury wymienione poniżej) stosowane są w ciepłych flanela, że dla skutecznego bólu i "wyciągać" torbiele, brodawki i sprowadza. Z medycyny ludowej: Olej rycynowy fomentations są zalecane dla pozbawienie ciała hartowanych śluzu w postaci torbieli, guzów, i polipy. Olej rycynowy stosowany jest przez kąpieli jeden flanela szmatki w Olej rycynowy i jego stosowania w wątrobie. A butelka ciepłej wody lub ogrzewania elektrycznego nasączony jest stosowana na górnej części opakowania i pozostawiona na powierzchni od 30 do 60 minut. Jest to powtarzane codziennie przez trzy dni po oliwy z oliwek, masaże w tym samym obszarze przez trzy dni. Siódmego dnia, jest zalecane przez niektórych, że pacjent powinien ponosić przez czczo, ale nic na wodzie destylowanej. W zależności od konkretnego przypadku, procedura ta powinna być powtarzana od sześciu tygodni do sześciu miesięcy do odpowiednio oczyścić system.
Ayurvedic medycyna od dawna używany Olej rycynowy na lumbago, kulszowa i reumatyzm.
Na Wyspach Kanaryjskich, olej jest stosowany w celu zapobiegania ból sutków u matek karmiących piersią, a także na ich wcierać scalps aby zapobiec Natal po wypadanie włosów.
W soapmaking, Olej rycynowy, chociaż wydaje się wymagać mniej wodorotlenku sodu, to czasami wymaga więcej wodorotlenek sodu ze względu na wysoką zawartość kwasu ricinoleic. Jest również znany agent superfatting i jest dobrze nadaje się do barów szampon, jak również produkty do pielęgnacji skóry. Bez inne oleje, produkuje przejrzysty miękkie mydło. W połączeniu z innymi olejami roślinnymi, jednak czyni go doskonale zmiękczająca, bar twardego mydła.
Sprzedawanych na wagę.
SAP wartość: 180.3.
INCI: Ricinus Communis (Castor) nasion oleistych.
Materiały potrzebne do złożenia olej rycynowy Pack:
- (1) trzech warstw naturalnych, uncolored wełna lub flanela bawełna wystarczająco duża, aby pokryć obszar jest leczony.
(2) Olej rycynowy.
(3) Plastic wrap wystarczająco duża, aby pokryć szmatką. (4) Ciepła woda butelki lub elektryczny koc.
Aby wykonać procedury i korzystać z oleju rycynowego Pack:
- (1) Zanurzyć Olej rycynowy z bawełny. Należy nasycony, ale nie kapiący.
(2) Miejsce opakowanie na terenie leczonych, na przykład prawej dolnej brzucha [wątroba].
(3) Przykryj zawijanie opakowań z tworzyw sztucznych i umieścić butelkę ciepłej wody w opakowaniu.
(4) opakowanie Pozostawić na 30-60 minut.
- Użyj olej rycynowy Pack 3-7 dni w tygodniu.
- Środki ostrożności obejmują unikanie czasy grysików, nie przy użyciu opakowanie w trakcie miesiączki ciężkich i unikania kontaktu z tkanin, które mogłyby stać się barwi.
- Jedno opakowanie może być używany przez kilka tygodni lub miesięcy.
- Odśwież dodatkowe olej rycynowy, jeżeli jest to konieczne.
Warunki powiedział zostały reagują na wnioski obejmują Olej rycynowy (zapoznaj się z pracowników służby zdrowia przed zastosowaniem kół opakowanie; informacje udostępniamy poniżej jest tylko, że informacje, które są łatwo dostępne dla wszystkich albo w książkach lub w internecie ):
- keratosis skóry;
liszaj obrączkowy, zakażeń bakteryjnych i grzybiczych;
rany;
brzucha wycinka znaków (zapobiegania);
zapalenie torebki stawowej;
łojowy torbieli;
brodawki;
wątroby lub plam plam wieku;
napięcia mięśni;
sprains więzadła;
swędzenie;
chroniczne retencji płynów, z obrzęk stawów i ból;
zapalenie stawów;
zakażenie górnych dróg oddechowych z udziałem zatok, migdałków i ucha wewnętrznego;
problemów związanych z zapaleniem okrężnicy;
choroby pęcherzyka żółciowego;
sprowadza;
marskość wątroby;
żółtaczkę;
miesiączkowania związane z ograniczeniami;
zaparcia, jelit impaction lub adhesions;
pęcherz zakażeniami,
i zakażenia pochwy.
| |
| Łacińska nazwa: Ricinus communis L. Dostępne formy: olej Aromaterapia & Zdrowie zastosowań: Skuteczne dla bólu i "wyciągać" torbiele, brodawki i sprowadza. Pozbawienie organizmu hartowanych śluzu w postaci torbieli, guzów, i polipy. Zwolnieniem z lumbago, kulszowa i reumatyzm. Zapobiega ból sutków u matek karmiących piersią i po Natal wypadanie włosów. A superfatting agenta i dobrze nadaje się do barów szampon, jak również produkty do pielęgnacji skóry. Bez inne oleje, produkuje przejrzysty miękkie mydło, ale w połączeniu z innymi olejami roślinnymi, nie stanowi zmiękczająca, bar twardego mydła. [Zakup produktów opartych na oleju rycynowego] -- [Recepty] ![]() | |
























