Coconut Oil Olej kokosowy
Coconut Oil - Cocos Nucifera - is obtained from copra, the dried “meat” of coconut. Olej kokosowy - Cocos nucifera - jest uzyskiwany z kopra, suszone "mięso" Kokos. Distillers separate the copra from the hull of the coconut. Destylatorzy oddzielenia kopra z kadłuba z kokosa. It is dried, crushed, and then pressed to remove the oil. Jest suszony, kruszone, a następnie prasowane w celu usunięcia ropy. This coconut becomes liquid at 76 degrees. To kokosowe staje się cieczy w 76 stopniach. When cold it becomes solid or semi-solid. Kiedy staje się zimne stałych lub pół-stałych.
Coconut Oil is sometimes called Coconut Butter. Olej kokosowy jest czasami nazywany Coconut Masło. Both are the same thing. Obie rzeczy są takie same.
Coconut Oil has a thick texture with no taste and no odor. Olej kokosowy ma gruby tekstury bez smaku i nie odor. Can be purchased fractionated, organic, virgin, fragrance, or flavored. Można nabyć frakcjonowane, ekologicznej, dziewicy, zapach, lub tematycznie.
The right percentage of Coconut Oil in cosmetics is moisturizing. Prawo procent olej kokosowy w kosmetykach jest nawilżającym. However, too much Coconut Oil can be drying. Jednak, zbyt wiele olej kokosowy można suszenia.
Coconut Oil contains beneficial Lauric Acid. Olej kokosowy zawiera korzystne Kwas laurynowy. Lauric Acid which may be of particular benefit for immune-suppressed individuals. Kwas laurynowy, które mogą być szczególnie korzystne dla osób stłumiony-immunologicznej.
More heat stable than other plant based oils, Coconut Oil does not create trans fatty acids when cooked at higher temperatures. Więcej ciepła stabilne niż inne oleje roślinne oparte, olej kokosowy nie tworzy kwasów tłuszczowych trans, gdy gotowane na wyższe temperatury. Use for all higher heat applications, including stir frying - Maximum temperature of 375F or 190C. Użyj wyższe ciepła dla wszystkich zastosowań, w tym mieszać smażenia - Maksymalna temperatura 375F i 190C.
Excellent for baking. Doskonałe do pieczenia. Can be substituted for butter in most recipes. Może być podstawione do masła w większości receptur.
Use in blender drinks to add fuel and energy in the morning. Korzystanie z napojów w mieszarce, aby dodać paliwa i energii w godzinach porannych.
Coconut Oil’s saturated nature resists rancidity and makes a very hard soap, while at the same time producing a fluffy lather. Olej kokosowy, nasycony charakter pozwala rancidity i sprawia, że bardzo trudno mydło, a jednocześnie produkuje fluffy skórzane. Soapmakers usually combine Coconut Oil with Olive Oil, Palm Oil, Palm Kernel Oil, or Castor Oil for an all-vegetable soap. Soapmakers zazwyczaj łączą olej kokosowy z oliwy z oliwek, olej palmowy, Olej palmowy jądra, lub olej rycynowy dla wszystkich warzyw mydło. Some soapmakers use between 20% and 30% of a soap batch as Coconut Oil. Niektóre soapmakers wykorzystanie między 20% a 30% z mydłem partii jak olej kokosowy.
SAP value: 268.0. SAP wartości: 268,0.
INCI: Cocos Nucifera INCI: Cocos nucifera
![]() | |
Latin Name : Cocos Nucifera Łacina Nazwa: Cocos nucifera Forms Available : oil (fractionated, virgin, organic, flavored, fragrance) Formularze dostępne: ropy naftowej (frakcjonowane, dziewicy, ekologicznej, tematycznie, zapach) Aromatherapy & Health Uses : Thick texture with no taste and no odor. Aromaterapia Zdrowie i zastosowań: Gruba tekstury bez smaku i nie odor. The right percentage in cosmetics is moisturizing; however, too much can be drying. Prawo procent w kosmetykach jest nawilżającym, jednak zbyt wiele można suszenia. Contains beneficial Lauric Acid which may be of particular benefit for immune-suppressed individuals. Zawiera korzystne Kwas laurynowy, które mogą być szczególnie korzystne dla osób stłumiony-immunologicznej. More heat stable than other plant based oils. Więcej ciepła stabilne niż inne oleje roślinne oparte. Does not create trans fatty acids when cooked at higher temperatures so use for all higher heat applications, including stir frying - Maximum temperature of 375F or 190C. Nie tworzy kwasów tłuszczowych trans, gdy gotowane na wyższe temperatury, tak wykorzystania ciepła dla wszystkich wyższych wniosków, w tym mieszać smażenia - Maksymalna temperatura 375F i 190C. Excellent for baking. Doskonałe do pieczenia. Substitute for butter in most recipes. Zastępstwo dla masła w większości receptur. Use in blender drinks to add fuel and energy. Korzystanie z napojów w mieszarce, aby dodać paliwa i energii. Resists rancidity and makes a very hard soap, while at the same time producing a fluffy lather. Przeciwstawia rancidity i sprawia, że bardzo trudno mydło, a jednocześnie produkuje fluffy skórzane. Soapmakers usually combine Coconut Oil with Olive Oil, Palm Oil, Palm Kernel Oil, or Castor Oil for an all-vegetable soap. Soapmakers zazwyczaj łączą olej kokosowy z oliwy z oliwek, olej palmowy, Olej palmowy jądra, lub olej rycynowy dla wszystkich warzyw mydło. [ Purchase Coconut Oil Based Products ] [Zakup olej kokosowy produktów] - -- [ Recipes ] [Recepty] | |























