Safflower Oil Krokosz barwierski
Safflower Oil (High Oleic) Carthamus tinctorius Flos., Mexico (Synonyms are American saffron, false saffron, bastard saffron, and dyers’ saffron). Krokosz barwierski (High oleinowy) Carthamus tinctorius Flos., Meksyk (Synonimy są amerykańskie szafran, szafran fałszywe, bastard szafran, dyers "szafran).
Safflower oil is an unsaturated oil which is pale to rusty yellow in color with a makeup similar to that of sunflower oil. Krokosz barwierski jest nienasycony z oliwek, która jest blado żółty do rusty w kolorze w skład podobny do oleju słonecznikowego.
The oil is cold pressed from the seeds. Olej jest tłoczone na zimno z nasion. The odor is bland. W odor jest mypleaseyou.
The natural pigments safflomin and carthamine (or vegetable red) have a long history in dyeing and in the manufacture of paints and cosmetics. W naturalnych pigmentów safflomin i carthamine (roślinnych lub czerwone) mają długą historię w barwienia oraz w produkcji farb i kosmetyków. It is used today in the making of rouge and other make-up in Algeria. Jest on używany dziś w tworzeniu rouge i inne make-up w Algieria.
The leaves and seeds are capable of making milk curdle, thanks to a special enzyme. W liście i nasiona są zdolne do podejmowania curdle mleka, dzięki specjalny enzym.
The oil has been used as a lamp oil. Oliwa została wykorzystana jako lampy naftowej.
Use of safflower oil aids prevention of chronic degenerative diseases such as arteriosclerosis, arthritis, and coronary thrombosis. Korzystanie z krokosz barwierski zapobiegania AIDS z chronicznej choroby degeneracyjne, takie jak miażdżycowych, zapalenie stawów, koronki i zakrzepicy. It prevents cholesterol from hardening and normalizes its metabolism. To zapobiega twardnieniu z cholesterolu i normalizuje jego metabolizm. Both the seeds and the oil are beneficial to diabetics or those suffering form angina and circulatory problems. Zarówno nasiona i olej są korzystne dla diabetyków i osób cierpiących na formularzu angina i problemy krążenia. The oil is also helpful in cases of bronchial asthma and nephrosis. Olej jest też pomocna w przypadku astma oskrzelowa i nephrosis. Safflower is reputed to have diuretic properties and safflower tea promotes sweating. Krokosz barwierski jest cieszących się hasło właściwości i szafran herbata wspiera pocenie. For external use, it is recommended for eczema and rough skin. Do użytku zewnętrznego, jest on zalecany do wyprysk i szorstka skóra.
High oleic safflower oil is used for its high resistance to oxidation and heat degradation enabling many culinary applications including high temperature frying. Wysokie oleinowy krokosz barwierski jest wykorzystywany do jego wysoka odporność na utlenianie i degradację ciepła umożliwiając wielu aplikacji w tym kulinarnych wysoka temperatura smażenia. It is useful as a food supplement as it is a rich source of essential fatty acids. Jest to przydatne jako dodatek do żywności, jest bogatym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych. When an unsaturated oil is used in cooking, increased temperature gives a greater rate of degradation by oxidation. Gdy nienasyconych olej jest stosowany w kuchni, wzrosła temperatura daje większe szybkości degradacji przez utlenianie. This means that the oil is fine for salad dressings, as there is no heat involved. Oznacza to, że olej jest dobry dla sosy sałatkowe, jak nie ma ciepła. However, when used for frying, the resulting high level of oxidation can make both the oil and fumes toxic. Jednak, gdy są one używane do smażenia, wynikające z wysokiego poziomu utlenienia mogą zarówno ropy naftowej i toksyczne opary. Safflower oil (high oleic) has a high smoke point, is more resistant to high temperatures and is safe to use in cooking and frying. Krokosz barwierski (wysoki oleinowy) ma wysoki dym punkcie, jest bardziej odporne na wysokie temperatury i jest bezpieczny do stosowania w gotowania i smażenia.
| |
Alternative Name : American Saffron, False Saffron, Bastard Saffron, Dyers’ Saffron Alternatywne Nazwa: American Szafran, fałsz Szafran, Bastard Szafran, Dyers "Saffron Forms Available : oil Formularze dostępne: olej Aromatherapy & Health Uses : Use of safflower oil aids prevention of chronic degenerative diseases such as arteriosclerosis, arthritis, and coronary thrombosis. Aromaterapia Zdrowie i zastosowań: Korzystanie z krokosz barwierski zapobiegania AIDS z chronicznej choroby degeneracyjne, takie jak miażdżycowych, zapalenie stawów, koronki i zakrzepicy. It prevents cholesterol from hardening and normalizes its metabolism. To zapobiega twardnieniu z cholesterolu i normalizuje jego metabolizm. Both the seeds and the oil are beneficial to diabetics or those suffering form angina and circulatory problems. Zarówno nasiona i olej są korzystne dla diabetyków i osób cierpiących na formularzu angina i problemy krążenia. The oil is also helpful in cases of bronchial asthma and nephrosis. Olej jest też pomocna w przypadku astma oskrzelowa i nephrosis. Safflower is reputed to have diuretic properties and safflower tea promotes sweating. Krokosz barwierski jest cieszących się hasło właściwości i szafran herbata wspiera pocenie. For external use, it is recommended for eczema and rough skin. Do użytku zewnętrznego, jest on zalecany do wyprysk i szorstka skóra. [ Purchase Safflower Oil Based Products ] [Krokosz barwierski zakupu produktów opartych] - -- [ Recipes ] [Recepty] | |























