Turkey Red Oil Turcja Red Oil
Also known as sulfated or sulfonated Castor Oil, a/k/a sulfated Ricinus Communis L. Również znany jako sulfated lub sulfonated olej rycynowy, / k / a sulfated rącznik L.
Turkey Red Oil is derived from Castor Oil which has been treated to be fully dispersible in water. Turcja Red Olej pochodzi z olej rycynowy, który został potraktowany być w pełni odpady w wodzie. Because it is fully dispersible in water and allows other oils to emulsify in water, Turkey Red Oil is commonly used as a base for bath oils. Ponieważ jest ona w pełni odpady w wodzie i innych olejów pozwala na emulsify w wodzie, Turcja Red Ropa jest powszechnie stosowany jako podstawa do kąpieli olejów. It is the only oil that will completely disperse in water and not leave an oily ring around the tub. Jest to jedyny olej, który będzie całkowicie rozprowadzić w wodzie i nie zostawiamy olejowych pierścień wokół wanną. The oil is pressed from the seed of the castor bean and has a distinct, heavy scent and is amber in color. Olej jest wciśnięty z nasion rącznika fasoli i ma odrębny, ciężki zapach i jest w kolorze bursztynowym.
Rich in fatty acids, it is very moisturizing and lubricating to the skin in general. Bogate w kwasy tłuszczowe, jest bardzo nawilżającym i smarowe do skóry w ogóle. It acts as a humectant, attracting moisture to the skin. Działa ono jako Substancja utrzymująca wilgoć, przyciąganie wilgoci do skóry. Packs with this oil applied with a warm flannel are believed effective for pain relief and to “draw out” cysts, boils, and warts. Opakowania z tego oleju stosowana z ciepłą flanela, że są skuteczne do bólu i do "wyciągnięcia się" cyst, sprowadza, i brodawek.
Ayurvedic medicine has long used Castor Oil for lumbago, sciatica, and rheumatism. Ayurvedic Medycyna od dawna używany olej rycynowy na lumbago, rwa kulszowa, reumatyzm. In the Canary Islands it is used to prevent sore nipples in nursing mothers and is also rubbed onto their scalps to prevent post natal hair loss. Na Wyspach Kanaryjskich jest stosowany w celu zapobiegania bańki ból w matek karmiących, a także na ich wcierać automatycznie po prenatalnych w celu zapobieżenia utracie włosów.
In soapmaking, Castor Oil would appear to require less sodium hydroxide, however more is sometimes required due to the high ricinoleic acid content. W soapmaking, olej rycynowy wydaje się wymagać mniej wodorotlenku sodu, jednak więcej jest czasami wymagane ze względu na wysoką zawartość Kwas rycynolowy. It is well known as a superfatting agent and well suited for shampoo bars and skin-care products. Jest znany jako agent superfatting i dobrze nadaje się do barów szampon i produktów do pielęgnacji skóry. Without other oils, it produces a transparent soft soap. Bez inne oleje, produkuje przejrzysty miękkie mydło. In combination with other vegetable oils, however, it makes a wonderfully emollient, hard bar of soap. W połączeniu z innych olejów roślinnych, jednak wprowadza wspaniale emollient, bar twardego mydła.
From folk medicine: Castor Oil fomentations are recommended for ridding the body of hardened mucus in the form of cysts, tumors, and polyps. Od medycynie ludowej: olej rycynowy fomentations są zalecane dla pozbawienie ciała hardened śluzu w postaci cyst, nowotworów, polipów. The Castor Oil is applied by soaking a flannel cloth in the oil and applying it over the liver. Na olej rycynowy stosowany jest przez namaczanie jeden flanela tkaniny w oleju i jego stosowania w wątrobie. A hot water bottle or electric heating pad is applied on top of the pack and left on the area for 30 to 60 minutes. A butelka lub ciepłej wody ogrzewanie elektryczne opuszki stosowana jest w górnej części opakowania i pozostała na powierzchni od 30 do 60 minut. This is repeated daily for three days followed by olive oil massages over the same area for three days. Jest to powtarzające się codziennie w trzy dni po oliwy z oliwek, masaże w tym samym obszarze przez trzy dni. On the seventh day, it is recommended by some that the patient should rest by fasting on nothing but distilled water. W siódmym dniu, to jest zalecane przez niektórych, że pacjent powinien ponosić przez post, ale nic na wodzie destylowanej. Depending on the particular case, this procedure should be repeated for between six weeks to six months to properly cleanse the system. W zależności od konkretnego przypadku, procedura ta powinna być powtarzana od sześciu tygodni do sześciu miesięcy odpowiednio do czyszczenia systemu.
Usage: 1 part fragrance oil or essential oil to 3 parts Turkey Red Oil, mix well. Sposób użycia: 1 część zapach oleju lub ropy naftowej do 3 zasadniczych części Turcja Red oleju, dobrze wymieszać.
Sold by weight. Sprzedane masy.
INCI: Sulfated Ricinus communis. INCI: Sulfated rącznik.
NOTE: This oil will separate at low/cold temperatures. UWAGA: Ten olej będzie oddzielne przy niskich / niskich temperatur.
NOTE: Not for internal use! UWAGA: Nie do użytku wewnętrznego!
| |
Latin Name : Ricinus Communis L Łacina Nazwa: rącznik L Forms Available : oil Formularze dostępne: olej Aromatherapy & Health Uses : Moisturizing and lubricating to the skin in general. Aromaterapia Zdrowie i zastosowań: nawilża i smarowe do skóry w ogóle. A humectant. A Substancja utrzymująca wilgoć. Applied with a warm flannel for effective pain relief or to “draw out” cysts, boils, and warts. Applied z ciepłą flanela skuteczne uśmierzenie bólu lub do "wyciągnięcia się" cyst, sprowadza, i brodawek. Ayurvedic medicine used Castor Oil for lumbago, sciatica, and rheumatism. Ayurvedic lek stosowany olej rycynowy na lumbago, rwa kulszowa, reumatyzm. Used to prevent sore nipples in nursing mothers and to prevent post natal hair loss. Służy do zapobiegania bańki ból matek karmiących oraz w celu zapobieżenia utracie włosów po prenatalnych. Well known as a superfatting agent and well suited for shampoo bars and skin-care products. Dobrze znany jako agent superfatting i dobrze nadaje się do barów szampon i produktów do pielęgnacji skóry. Without other oils, it produces a transparent soft soap. Bez inne oleje, produkuje przejrzysty miękkie mydło. In combination with other vegetable oils, however, it makes a wonderfully emollient, hard bar of soap. W połączeniu z innych olejów roślinnych, jednak wprowadza wspaniale emollient, bar twardego mydła. From folk medicine: Castor Oil fomentations are recommended for ridding the body of hardened mucus in the form of cysts, tumors, and polyps. Od medycynie ludowej: olej rycynowy fomentations są zalecane dla pozbawienie ciała hardened śluzu w postaci cyst, nowotworów, polipów. [ Purchase Castor Oil Based Products ] [Zakup olej rycynowy produktów] - -- [ Recipes ] [Recepty]
| |
























