Emu Oil Emu Olja
NOTE: THIS IS NOT A VEGETABLE OIL. OBS: Detta är inte en vegetabilisk olja.
Emu Oil - Dromiceius Novaehol-Landiae. Emu Olja - Dromiceius Novaehol-Landiae. An emu is a flightless, grey-feathered ratite bird of Australia and is closely related to the ostrich. EMU är ett flightless, grå-tonade ratitkött fågel i Australien och är nära lierad med struts.
Emu Oil comes from a thick pad of fat on the back of the bird that was initially provided by nature to protect the animal from the extreme temperatures of its Australian homeland. Emu Oil kommer från en tjock pad av fett på baksidan av fågel det var först av naturen för att skydda djuret från de extrema temperaturer i sin australiska hemland.
Emu Oil is an edible oil which is non-irritating. Emu Olja är en matolja som är icke-irriterande.
The oil is almost odorless but this will vary from batch to batch. Oljan är nästan luktfritt, men detta kommer att variera från parti till parti. It would be rare to obtain a batch that had a strong or objectionable odor. Det skulle vara sällsynt att få ett parti som hade en stark eller stötande lukt.
For centuries, the aborigines of Australia have been applying Emu Oil to their wounds with excellent results. I århundraden, aboriginerna i Australien har tillämpat Emu Olja till sina sår med utmärkta resultat. Today, more and more, it is being added to products worldwide to increase the product’s effectiveness. Idag, mer och mer, det läggs på produkter i hela världen för att öka produktens effektivitet. It is found in foods, muscle pain relievers, skin care products, and natural soaps. Det finns i livsmedel, muskel smärtstillande, skönhetsvårdande produkter, och naturliga tvålar.
Some of the known properties of Emu Oil are: anti-bacterial, anti-inflammatory, skin regenerative, high in oleic acid (oleic acid has better skin-penetrating qualities than vegetable oils), moisturizing, does not clog pores, and penetrates through several layers of skin. Några av de kända egenskaper Emu Oil är: anti-bakteriell, anti-inflammatoriska, hud regenerativ, hög oljesyra (oljesyra har bättre hud-penetrerande egenskaper än vegetabiliska oljor), moisturizing, inte täppa till porerna, och tränger igenom flera skikt av hud.
Some of the known uses of Emu Oil are: Assists with the healing of bed sores. Några av de kända användningsområden för EMU Oil är: bistå med den helande sängen sår. When Emu Oil is applied to a new cut, scrape, or burn; Emu Oil assists with prevention of scars. När EMU Oil tillämpas på en ny bitar, skrapa, bränna, Emu Oil bistår med förebyggande av ärr. Provides sunburn relief. Ger solbränna lättnad. Makes a wonderful massage oil for muscle aches and strains. Gör en underbar massage olja för muskelvärk och stammar. Very helpful for arthritis pain and inflammation. Mycket användbart för artrit smärta och inflammation. Provides canker sore relief. Ger kräfta ont i relief. Useful for diaper and heat rash. Användbart för blöja och värme utslag. Great as a massage on children who have “growing pains” in their extremities. Stor som en massage på barn som har "tilltagande smärtor" i sina extremiteter. Assists with prevention of stretch marks; once stretch marks are present, assists with eliminating accompanying dryness and itchiness. Bistå med förebyggande av stretch marks; gång stretch märken är närvarande, bistå med att eliminera åtföljande torrhet och klåda. Makes tight skin more supple. Gör stram hud mer smidig. Good skin lubricant; also useful in sexual applications. Bra hud smörjmedel, även användbar i sexuella ansökningar. Many people use so-called “baby oil” for their babies’ skin care and for their own sexual lubrication. Många människor använder så kallade "baby olja" för sina barn "hud-och sjukvården och för sina egna sexuella smörjning. However, usually the main ingredient in “baby oil” is mineral oil which is derived from petroleum . Men oftast den viktigaste ingrediensen i "baby-olja" är mineralolja som härrör från petroleum. This is what thousands and thousands of people are using on their babies and on their own private parts. Det är det som tusentals och åter tusentals människor använder på sina barn och för egen privata delar. Is it any wonder that every day more cancers and unusual diseases are being found in infants, children, and adults? Är det konstigt att varje dag fler cancerformer och ovanliga sjukdomar som hittats hos spädbarn, barn och vuxna?
In Soapmaking: This almost odorless Emu Oil has a color ranging from dark ivory to yellow (depending on the batch) and is a wonderful addition in soapmaking. I Soapmaking: Detta nästan luktfritt Emu Oil har en färg allt från mörk elfenben till gul (beroende på vilket parti) och är ett underbart förutom i soapmaking. Emu Oil is moisturizing and adds hardness along with good lathering. Emu Olja är moisturizing och tillägger hårdhet tillsammans med bra lathering. Emu Oil, when first applied to the skin, is greasy. Emu Oil, då först på huden är fet. However, within 5-10 minutes one notices that the Emu Oil is slowly being absorbed by the skin leaving a great feeling of overall smoothness on the skin. Men inom 5-10 minuter ett meddelande om att EMU Oil håller långsamt absorberas genom huden lämnar en stor känsla av total jämnhet på huden. You can use it straight or you can add essential oils of your choice. Du kan använda den direkt eller så kan du lägga eteriska oljor som du valt.
A bottle of Emu Oil should be shaken ever so lightly to mix the contents prior to each use. En flaska Emu Oil bör skakas någonsin så lätt att blanda innehållet före varje användning.
Store in a cool, dark place, away from direct sun and heat. Förvaras svalt, mörkt rum, borta från direkt solljus och värme.
Shelf life when properly stored is approximately 1 year. Hållbarhet när förvaras är ca 1 år.
Fatty Acid Composition: Oleic 45-50%, Palmitic 22-25%, Stearic 8-10%, Linoleic 6-10%. Fettsyresammansättningen: Oljesyra 45-50%, Palmitinsyra 22-25%, Stearinsyra 8-10%, Linolsyra 6-10%.
Free Fatty Acids less than 6%. Fria fettsyror mindre än 6%.
Iodine Value 50-80. Jodtal 50-80.
SAP Value: 175-200. SAP Värde: 175-200.
Flash point: >140 deg. Flampunkt:> 140 deg. C, >284 deg. C,> 284 deg. F.
INCI: Emu oil. INCI: Emu olja.
| |
Latin Name : Dromiceius Novaehol-Landiae Latin Namn: Dromiceius Novaehol-Landiae Forms Available : oil Blanketter Tillgänglig: olja Aromatherapy & Health Uses : A natural anti-inflammatory. Aromaterapi & Hälsa användningsområden: Ett naturligt antiinflammatoriskt. Reduces swelling, stiffness in joints, bruising and muscle pain. Minskar svullnad, stelhet i leder, blåmärken och muskelsmärta. Known properties of: anti-bacterial, anti-inflammatory (such as for muscle aches and pains or arthritis pain and inflammation), skin regenerative, high in oleic acid (oleic acid has better skin-penetrating qualities than vegetable oils), moisturizing, does not clog pores, and penetrates through several layers of skin. Kända egenskaper: anti-bakteriell, anti-inflammatoriska (till exempel för muskel värk och smärta eller artrit smärta och inflammation), hud regenerativ, hög oljesyra (oljesyra har bättre hud-penetrerande egenskaper än vegetabiliska oljor), moisturizing, har inte täppa till porerna, och tränger igenom flera lager av hud. Assists with the healing of bed sores. Bistå med den helande sängen sår. Applied to a new cut, scrape, or burn; assists with prevention of scars. Tillämpas på en ny bitar, skrapa, bränna, bistår med förebyggande av ärr. Provides sunburn relief. Ger solbränna lättnad. Provides canker sore relief. Ger kräfta ont i relief. Useful for diaper and heat rash. Användbart för blöja och värme utslag. Great as a massage on children who have “growing pains” in their extremities. Stor som en massage på barn som har "tilltagande smärtor" i sina extremiteter. Assists with prevention of stretch marks; and once stretch marks are present, assists with eliminating accompanying dryness and itchiness. Bistå med förebyggande av stretch marks, och en gång stretch märken är närvarande, bistå med att eliminera åtföljande torrhet och klåda. Makes tight skin more supple. Gör stram hud mer smidig. Good skin lubricant; also useful in sexual applications. Bra hud smörjmedel, även användbar i sexuella ansökningar. [ Purchase Emu Oil Based Products ] [Inköp Emu Oil baserade produkter] - -- [ Recipes ] [Recept] | |























