Turkey Red Oil Turkiet röd olja

Also known as sulfated or sulfonated Castor Oil, a/k/a sulfated Ricinus Communis L. Även känd som sulfaterade eller sulfonerad ricinolja, a / k / a sulfaterade Ricinus communis L.

Turkey Red Oil is derived from Castor Oil which has been treated to be fully dispersible in water. Turkiet Red Oil kommer från Castor Oil som har behandlats för att vara helt spridbar i vatten. Because it is fully dispersible in water and allows other oils to emulsify in water, Turkey Red Oil is commonly used as a base for bath oils. Eftersom det är helt spridbar i vatten och ger andra oljor till EMULGERA i vatten, Turkiet Red Oil är vanligen används som en bas för badoljor. It is the only oil that will completely disperse in water and not leave an oily ring around the tub. Det är den enda oljan som kommer helt löses upp i vatten och inte lämnar en fet ring runt badkar. The oil is pressed from the seed of the castor bean and has a distinct, heavy scent and is amber in color. Oljan pressas ur fröna från ricin och har en tydlig, stor doft och är gulaktig i färgen.

Rich in fatty acids, it is very moisturizing and lubricating to the skin in general. Rik på fettsyror, det är mycket fuktgivande och smörjmedel för huden i allmänhet. It acts as a humectant, attracting moisture to the skin. Det fungerar som en fuktighetsbevarande, dra till sig fukt på huden. Packs with this oil applied with a warm flannel are believed effective for pain relief and to “draw out” cysts, boils, and warts. Förpackningar med denna olja tillämpas med en varm flanell anses effektiv för smärtlindring och att "dra ut" cystor, kokar, och vårtor.

Ayurvedic medicine has long used Castor Oil for lumbago, sciatica, and rheumatism. Ayurvedisk medicin har länge använts Ricinolja för ryggskott, ischias, och reumatism. In the Canary Islands it is used to prevent sore nipples in nursing mothers and is also rubbed onto their scalps to prevent post natal hair loss. På Kanarieöarna är det som används för att förebygga ömma bröstvårtor vid amning och är också smörjas in på deras hårbotten för att förhindra postnatala håravfall.

In soapmaking, Castor Oil would appear to require less sodium hydroxide, however more is sometimes required due to the high ricinoleic acid content. I soapmaking, Castor Oil tycks kräva mindre natriumhydroxid, men mer är ibland nödvändig på grund av hög Ricinolsyra innehåll. It is well known as a superfatting agent and well suited for shampoo bars and skin-care products. Det är väl känt som en superfatting agent och väl lämpade för schampo barer och hudvårdsprodukter. Without other oils, it produces a transparent soft soap. Utan andra oljor, det ger ett öppet såpa. In combination with other vegetable oils, however, it makes a wonderfully emollient, hard bar of soap. I kombination med andra vegetabiliska oljor, men det gör ett fantastiskt uppmjukande, hård tvål.

From folk medicine: Castor Oil fomentations are recommended for ridding the body of hardened mucus in the form of cysts, tumors, and polyps. Från folk medicin: Ricinolja fomentations rekommenderas för att befria kroppen av härdade slem i form av cystor, tumörer och polyper. The Castor Oil is applied by soaking a flannel cloth in the oil and applying it over the liver. Den Ricinolja tillämpas av blötläggning en trasa i olja och tillämpa det över levern. A hot water bottle or electric heating pad is applied on top of the pack and left on the area for 30 to 60 minutes. Ett hett vatten flaska eller elvärme pad tillämpas på toppen av förpackningen och är kvar på området i 30 till 60 minuter. This is repeated daily for three days followed by olive oil massages over the same area for three days. Detta upprepas dagligen i tre dagar, följt av olivolja massage under samma område i tre dagar. On the seventh day, it is recommended by some that the patient should rest by fasting on nothing but distilled water. Den sjunde dagen är det som rekommenderas av en del att patienten bör vila genom fasta på något annat än destillerat vatten. Depending on the particular case, this procedure should be repeated for between six weeks to six months to properly cleanse the system. Beroende på det enskilda fallet, detta bör upprepas för mellan sex veckor till sex månader för att riktigt rensa systemet.

Usage: 1 part fragrance oil or essential oil to 3 parts Turkey Red Oil, mix well. Användning: 1 del doft olja eller eterisk olja till 3 delar Turkiet Red Oil, blanda väl.

Sold by weight. Säljs efter vikt.

INCI: Sulfated Ricinus communis. INCI: sulfaterade Ricinus communis.

NOTE: This oil will separate at low/cold temperatures. OBS: Denna olja kommer separat på en låg / kyla.

NOTE: Not for internal use! OBS: Ej för internt bruk!


Latin Name : Ricinus Communis L Latinskt namn: Ricinus communis L

Forms Available : oil Formulär: olja

Aromatherapy & Health Uses : Moisturizing and lubricating to the skin in general. Aromaterapi & Hälsa Använder: Moisturizing och smörjmedel för huden i allmänhet. A humectant. En fuktighetsbevarande. Applied with a warm flannel for effective pain relief or to “draw out” cysts, boils, and warts. Tillämpas med en varm flanell för effektiv smärtlindring eller att "dra ut" cystor, kokar, och vårtor. Ayurvedic medicine used Castor Oil for lumbago, sciatica, and rheumatism. Ayurvedisk medicin som används Ricinolja för ryggskott, ischias, och reumatism. Used to prevent sore nipples in nursing mothers and to prevent post natal hair loss. Används för att förhindra ömma bröstvårtor vid amning och för att förhindra postnatala håravfall. Well known as a superfatting agent and well suited for shampoo bars and skin-care products. Känd som en superfatting agent och väl lämpade för schampo barer och hudvårdsprodukter. Without other oils, it produces a transparent soft soap. Utan andra oljor, det ger ett öppet såpa. In combination with other vegetable oils, however, it makes a wonderfully emollient, hard bar of soap. I kombination med andra vegetabiliska oljor, men det gör ett fantastiskt uppmjukande, hård tvål. From folk medicine: Castor Oil fomentations are recommended for ridding the body of hardened mucus in the form of cysts, tumors, and polyps. Från folk medicin: Ricinolja fomentations rekommenderas för att befria kroppen av härdade slem i form av cystor, tumörer och polyper.


[ Purchase Castor Oil Based Products ] [Köpa ricinolja produkter]
- --
[ Recipes ] [Recept]

Posted in Turkey Red on Aug 3rd, 2007, 1:23 pm by michael Utstationerade i Turkiet Röd på 3 aug, 2007, 1:23 pm från Michael

No comments yet. Inga kommentarer ännu. Be the first. Vara den första.

Leave a reply Lämna ett svar

Close Nära
E-mail It E-post Det